Kommande kurser & Konferenser i IPT

Kommande kurser & Konferenser i IPT

Missa inte hösten och vinterns utbud av kurser och konferenser kring IPT, inom och utanför föreningen. Under oktober, november och januari erbjuds inte mindre än tre konferenser; den 8 oktober erbjuds föreningens efterfrågade IPT-PTSD-konferens över Zoom. Inte mindre än 60 personer är anmälda.

9th Conference of the International Society of Interpersonal Psychotherapy – Första veckan i november genomförs ISIPTS internationella konferens under 2-5 November. Konferensen som utgår från Florida, genomförs digitalt. Missa inte det unika tillfället att ta del av IPT-erfarenheter världen över. Se mer på följande länk. https://web.cvent.com/event/10ce4780-4e61-43f0-8c0d-6de20aa08ae0/websitePage:645d57e4-75eb-4769-b2c0-f201a0bfc6ce

IPTS 13:e Nationella konferens 27-28 Januari 2022 i Lund – Vi håller tummar och tänder att vi skall få ses IRL för den traditionella ”lunch till lunch-konferensen”. Konferensen värms sedvanligt upp med en introduktionsföreläsning kring IPT på förmiddagen 27/1 för de som Lunds Universitet önskar bjuda in. Därefter följer en späckad konferens med olika presentationer kring klinisk erfarenhet och forskning från olika IPT-terapeuter. Vill du presentera något? Hör då snarast av dig till Åsa Probert som är konferensansvarig asa.m.probert@gmail.com Konferensen är gratis för alla betalande medlemmar i IPT-föreningen. För andra kostar det 200 kronor. För er som önskar går vi ut och äter tillsammans på kvällen den 27:e.

Anmälan till IPT-konferensen 27-28/1 -22

Välkommen 🙂


Interpersonell psykoterapi för tonåringar och unga vuxna, IPT och IPT-A, distans, 15 hp

Utbildningen inkluderar sex seminariedagar: 15/11, 26/11, 29/11 2021 och 14/1, 3/6 och 9/12 2022. Första dagen, den 15 november 2021, och den sista dagen, 9 december 2022, sker träffarna fysiskt i Ericastiftelsens lokaler på Odengatan 9 i Stockholm, övriga dagar träffas vi på webbplattform.

Kursen syftar till att ge teoretisk grundkunskap om IPT/IPT-A samt praktisk tillämpning och ger efter godkänd kurscertifiering på Aoch B-nivå i enlighet med den svenska IPT-föreningens regler. Det innebär, enligt såväl internationella som nationella bestämmelser kring certifiering/ackreditering i IPT, att man förvärvat en teoretisk grundkunskap i IPT/IPT-A samt att kursdeltagaren efter två handledda och godkända terapiärenden blir certifierad IPT/IPT-A terapeut. De kursdeltagare som kommer att arbeta med tonåringar arbetar med IPT-A och de som arbetar med unga vuxna arbetar med IPT under utbildningen.

Kursens upplägg

Utbildningen ges som distansutbildning med ett fåtal sammankomster på Ericastiftelsen i Stockholm. Undervisning sker i form av föreläsningar och seminarier, digitala workshops i smågrupper och eget kliniskt arbete med distanshandledning i grupp. Kursen omfattar sex teoridagar, handledning 45–60 min/vecka i 40 veckor samt två skriftliga examinationsuppgifter. Utbildningen innehåller genomgång av hur metoden utvecklats, den teoretiska basen och en översikt av forskningsläget. Fördjupad genomgång ges av metodens delar vilka illustreras med filmvinjetter, övning sker genom rollspel.

Kurslärare och examinatorer

Kurslärare är Hanna Hartleb, socionom, leg psykoterapeut och Anna-Lena Edorsdotter, leg.psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg psykoterapeut. Examinator och kursansvarig är Jan-Olov Karlsson, leg psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg. psykoterapeut, Ericastiftelsen.

Kostnad

Kursen genomförs på uppdrag av arbetsgivare. Landsting/regioner, kommuner, myndigheter, företag och andra organisationer kan anmäla medarbetare till kursen. Kursen kostar 44.500 kr exklusive moms. Kurslitteratur och ev. kostnader för utrustning för handledning via webbplattform tillkommer.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 15 oktober 2021. För anmälan och mer information gå till Ericastiftelsens hemsida: https://ericastiftelsen.se/utbildningar/interpersonal-psychotherapy-adolescent-ipt-a-15hp/?fbclid=IwAR3Ig1_EzFwU9So_MYeJPD0T29H2IggNxQYeVa5wxcBW3xZCHuc4tYToj2Q

Interpersonal Psychotherapy for Adolescents: A Clinician's Guide - 1

Distansutbildning IPT, nivå A

För dig som vill kunna styra själv när du skall ta dig tid för studier och inte vill resa, kan vår webbaserade distanskurs i IPT kanske passa. Utbildningen som är uppdelad i sju delkurser är baserad på förinspelade videoföreläsningar med instuderingsuppgifter, som inskickas till kursledare mellan delkurserna. Tillgång till support och vägledning via mail finns under hela utbildningen. För den som önskar kan man delta i ett par seminarier över webben för utrymme att diskutera frågor och funderingar som dykt upp kring kursinnehållet och de övningar man förväntas göra. Kursen som avslutas med en kunskapskontroll, motsvarar den teoretiska grundkursen (nivå A) i IPT och som ger möjlighet till att bli certifierad/ackrediterad på nivå B efter två handledda ärenden.

Datum & Plats När som helst över en digital plattform, arrangerad av Relatera, se länken nedan:Distansutbildning

Kursledare & Examinator Malin Bäck, leg.psykoterapeut, lärare/handledare i psykoterapi & IPT- handledare (nivå D) Mail: relatera@me.com eller tel: 070-5490329 

Kostnad Kursen kostar 8500kronor plus moms. I priset ingår fri tillgång till den digitala plattformen (gäller en person), behandlingsprotokoll samt fri tillgång till support av kursledare via mail. Möjlighet att delta vid webinarier kring kursinnehållet om man så önskar. Kurslitteratur ingår inte i priset.

Tycker det har varit väldigt givande att gå kursen! Mycket positivt överraskad över hur bra det gått att plugga på distans och hur mycket jag fått ut av kursen (tror mycket beroende på att jag pluggat i egen takt). Är tacksam över att fått upp ögonen på IPT och känner mig både förväntansfull och nervös inför att gå vidare till B-nivå 🙂

– Det har verkligen varit givande att gå denna kurs. Det enda negativa är att den nu är slut :/. Jag tycker distansen har funkat prima!

– Hela utbildningen var mycket givande och hjälpsamt för att skapa grundläggande kunskaper i IPT. Det var väldigt bra att det var delat i olika delar, det hjälpte mig att gå in i detaljer och skapa en uppfattning av varje fas. Workshops gav möjligheten att diskutera med andra om IPT och skapa insikt av hur man tillämpa den metoden. Uppgifterna hjälpte mycket att reflektera över olika fasen och tekniker vilket förstärka känslan av säkerhet att jag har lärt mig om vad IPT handlar om. 

Tack för 2020 med ljus i mörkret & toner över din tröskel | Relatéra