Medlemsbrev hösten 2019

Kära medlemmar!

Medlemsbrev 2019

Här kommer ett brev inför jul och det nya året för att summera höstterminens arbete i föreningen och berätta om vad som är på gång inför nästa år till våra 130 medlemmar.

Vi är glada att kunna meddela er att föreningen har god ekonomi och vi funderar över att möjligen köpa en tjänst för att förbättra hemsidan. Vad tänker ni om det? Duger den som den är eller vilka funktioner skulle ni önska? Vi har under året skapat ett medlemsregister som delvis ger en bättre överblick än Excel men har krånglat en hel del då flera av er inte fått utskick eller kunnat logga in. Fortsätt höra av er om det krånglar! Vi försöker ha tålamod och hoppas det kommer vara så smidigt som vi tänkt oss på sikt J.

I oktober anordnade föreningen Nationellt möte kring IPT för 11:e året i rad 3-4 oktober i Örebro. Tack Psykologprogrammet i Örebo för så fint samarbete. Föreningen fyllde 10 år i år vilket vi därav firade genom att sjunga för föreningen på konferensen samt gå igenom historien om och utvecklingen av föreningen tillsammans. Det var 85 anmälda deltagare i Örebro, studenter och handledare på Örebros Universitet och IPT´are från hela landet. Tillsammans lyssnade vi till många intressanta föredragningar om forskning, kliniska tillämpningar av IPT och patienters upplevelse av IPT.  Presentationerna kommer läggas upp på hemsidan framåt. Önskar du någon speciell presentation i förväg, hör av er till Malin relatera@me.com

OBS! Nästa Nationella möte kring IPT blir på Lunds Universitet i november 2020 och vi återkommer under vårterminen om datum och teman.

Under hösten ackrediterades 3 nya IPT- handledare och några till är på antågande. 

Ackrediteringsgruppen fortsätter sitt arbete med att förtydliga ackrediteringsreglerna framförallt kring D-nivån. Under vårterminen kommer vi ha ett handledarseminarium i Stockholm 6 mars för att tillsammans arbeta med ackrediteringsregler och handledningsfrågor. Alla handledare är inbjudna till detta.

6-9 november hade isIPT, internationell IPT konferens i Budapest. Vi var 7 personer från föreningen på plats för att lyssna på och diskutera IPT´s plats i världen och inspireras av forskning som pågår och utveckling av metoden. Det väckte idéer om att bjuda in föreläsare till Sverige men vi får se vad föreningen mäktar med. Doktorand Anton Käll vid LiU presenterade resultat om hans internetstudie om ensamhet och Malin Bäck presenterade resultat från hennes studie kring IPT-BNm vid Bulimia och depression. 

I mars 2020 kommer föreningen anordna en kurs i IPT med Malin Bäck som lärare. Info om det finns på hemsidan under denna länk http://interpersonellpsykoterapi.se/2018-ars-nationella-ipt-konferens-anmal-dig-nu/Sprid gärna informationen om kursen – det finns platser kvar.

Det kommer komma ut ett separat mail om medlemsavgiften 2020. Om någon redan nu vill passa på att betala in nu är dock medlemsavgiften är även år 2020, 200 kronor och kan betalas in på antingen  IPTs Swish 1231227263 eller till IPTs plusgirokonto i Nordea nr 56 74 57-7.Glöm ej ange ditt namn så vi vet vilken medlem det avser. 

Vill du följa styrelsens arbete under året, så lägger vi upp protokollen under de dolda medlemssidorna på hemsidan. Om du glömt bort lösenordet, eller av misstag inte fått det, vänligen hör av er till styrelsen så får du det. Tveka aldrig att höra av er angående synpunkter, förbätrtingsförslag och ideér. Styrelsen är som ni vet ideell och ibland hinner vi inte allt vi vill men vi gör vårt bästa J.

Varma hälsningar och en God jul och Gott nytt år till er alla!

Från styrelsen i IPT föreningen 

genom Hanna Hartleb