Psykoterapimässan

 

Psykoterapimässan 2014  21-22 oktober på Stockholmsmässan

Naturligtvis var IPT föreningen där, Christine Strandh, Unni Bonnedal  och undertecknad representerade IPT föreningen under de två dagar som mässan varade. Vårt nya informationsblad om metoden plockades flitigt ifrån vårt bord av besökarna med följdfrågor och funderingar kring IPT. Men vi var relativt få utställare om man jämför med tidigare år, kanske beroende på den höljda avgiften. Psykoterapimässor är inte jämförbara med ”läkemedelsmässor”. Det finns inte samma ekonomiska intressen i psykoterapi som i läkemedel. Det finns dock vissa ekonomiska intressen kan man ana vad gäller försäljning av metoder och psykoterapeutiska idéer. Flera presentationer var kopplade till någon nyutkommen bok som Natur och Kultur så påpassligt försålde. Tyvärr har inte förlaget Natur och Kultur ännu insett den marknad som IPT innebär . Jag har många gånger under de senaste 4-5 åren varit i kontakt med redaktörer på förlaget för att påtala denna marknad, även med namn på kontaktpersoner till det förlag i London som innehar rättigheterna till den senaste IPT-manulen (2007) med John  Markowitz benägna bistånd. Jag använde mig naturligtvis av tillfället att påvisa detta även denna gång i Natur och Kultur-montern . Jo, de lovade att titta på saken.

Unni och undertecknad presenterade IPT-metoden i ett av de seminarier som ingick i programmet. Vi kunde konstatera att alla stolar i rummet var upptagna, uppskattningsvis ca 50 personer. De visade på både intresse som uppskattning av vad vi berättade om.

Fortsättning följer, nästa vecka berättar Unni Bonnedal sina iakttagelser under mässdagarna och veckan därpå Christine Strandh

Thomas Ström

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar