Handledarutbildnig i IPT

Handledarutbildning med Roslyn Law i Göteborg den 2 sep-4 sep 2011

De flesta av föreningens ackrediterade handledare  tillsammans med ”handledarkandidater” hade tre dagars intressant och givande utbildning med Roslyn Law. Förutom övningar och teori i att handleda IPT, berättade Roslyn om kvalitetsarbetet som har skett i Storbritannien kring psykoterapi. Bidragande till denna satsning är en inflytelserik ekonom , som kan ses på följande länk:  http://news.bbc.co.uk/go/em/fr/-/1/hi/programmes/the_daily_politics/8592643.stm 

Programmet som heter , Improving Access to Psychological Therapies (IAPT) är ett program som har till syfte att förbättra både kvaliteten och tillgängligheten för psykoterapi till de som lider av depression som ångest.

Det som hittills har utförts är:

Statement of IPT competencies (Lemma, Roth and Pilling, 2010) (www.ucl.ac.uk)

Electronic self assessment tools for IPT competencies

National Curriculum for Practitioner Training

National Curriculum for Supervisor Training

National Commissioning Guide for Psychological Therapies for Common Mental Health Disorders

www.iapt.nhs.uk                                                                                                     Thomas Ström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar